Tulsi in Wonderland

De eerste keer dat ik naar Bangladesh reisde was in de zomer van 2011. Die reis voelde als een ontdekkingstocht van een vreemde wereld. Bangladesh is in alles zo anders dan wij gewend zijn. Net als Alice voelde ik me soms heel klein en soms heel groot. Klein en machteloos bij het zien van zoveel armoede, groot en opvallend als we weg weer eens niet konden vinden en iedereen ons wilde helpen (en even een kijkje wilde nemen).

Ook moest ik mijn concept van tijd aanpassen. Haast hebben is wordt niet begrepen, het werkt eerder tegen. Voor alles is een oplossing ook al duurt dat soms ‘even’. Dat was niet altijd even leuk of makkelijk, maar leverde ook veel bijzondere ontmoetingen op.

Toen we weer naar huis gingen hield voor mij de reis door Wonderland niet op. Bangladesh liet me niet los en ik besloot Tulsi op te richten. Om in ieder geval aan een aantal mensen in dat dichtbevolkte land een kans op eerlijk werk te bieden, en ook om mezelf een kans op zinvol werk te geven. Voor mij is dit de enige manier waarop handel zou moeten werken. De capaciteiten en talenten van iedereen in de keten worden gewaardeerd, zowel gevoelsmatig als financieel. En dus ben ik nog steeds op reis in mijn Wonderland.

Soms ontmoet je een mad hatter, iemand die zo enthousiast is dat hij je meeneemt op reis. Soms een dormouse, iemand die maar niet wakker te porren is. Een caterpillar met soms vervelende maar toch wijze raad. Dan is er weer iemand met een horloge in de hand die haast heeft, maar die zijn gelukkig zeldzaam in Bangladesh. Soms sta ik zelf met het horloge in mijn hand, heb ik teveel haast, ongeduldig. Maar dan organiseert de march hare een mad tea party (of een cha party in dit geval) waar de tijd stilstaat.

Tulsi is inmiddels een jaar online, en ik hoop dat er nog vele mad tea parties mogen volgen, de reis is wat mij betreft nog maar net begonnen.

Voor deze speciale gelegenheid hebben we een nieuwe collectie grote zijden sjaals uitgebracht, handgemaakt van vintage sari’s.

sjaal zijde sari kantha caterpillar overview
zijden sjaal caterpillar
sjaal zijde sari kantha alice overview
zijden sjaal sari alice
sjaal zijde sari kantha mad hatter overview
sjaal zijde sari mad hatter
sjaal zijde sari kantha march hare overview
sjaal zijde sari march hare
sjaal zijde sari kantha red queen overview
sjaal zijde sari red queen
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *