sjaal in Happinez Magazine, heerlijk zacht en soepel

Wat een leuk artikel over onze kantha sjaal robijn in Happinez Magazine!

sjaal in happinez magazine

Streepjescode
De techniek waarmee de sjaal is geborduurd is Bengaals en bestaat uit het rijgen van streepjes. Voor het patroon van driehoeken zijn twee tinten roze gebruikt. De stof is gesponnen en geweven in India. Draagt heerlijk zacht en soepel. Voor € 79,95 via tulsicrafts.nl

Deze sjaals zijn gemaakt in India, in de streek Bengalen, de geboortestreek van kantha. De sjaals worden gemaakt door vrouwen die allemaal lid zijn van een coöperatie. Op het kantoor van de coöperatie halen ze de benodigde materialen op, waarna ze thuis op hun eigen tempo aan de slag gaan. Als ze klaar zijn krijgen ze een eerlijke prijs voor hun werkzaamheden. De coöperatie heeft ook een school in het dorp opgericht zodat alle kinderen naar school kunnen gaan.

Het mooie is dat de sjaal in Happinez magazine helemaal met de hand gemaakt is. De zachte katoen en eerst met de hand gesponnen en geweven, daarna is al het borduurwerk ook met de hand gedaan. Er zitten dus vele uren werk in waarvoor de maaksters eerlijk betaald krijgen.

Bekijk hier de sjaal uit het artikel in Happinez Magazine: kantha sjaal van katoen robijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *