Op zoek naar een vegan handtas?

Zoek je een vegan handtas? We zijn het met je eens dat de leerindustrie niet erg duurzaam is. Ten eerste is het natuurlijk nergens voor nodig om dierlijke producten te verwerken in iets dat je net zo goed van andere materialen kunt maken.

leerindustrie in Bangladesh

De leerindustrie is vaak enorm vervuilend voor het milieu en slecht voor de mensen die er werken. Er werken kinderen zonder bescherming tegen de giftige stoffen die gebruikt worden, die daarna in de rivier geloosd worden. De leerindustrie in Bangladesh is erg groot en de impact op het milieu en de mensen is enorm. Daarom bieden wij graag een alternatief voor leren tassen.

vegan handtas van jute

Jute is een materiaal dat in Bangladesh veel gebruikt wordt. Het groeit als rotatiegewas in de rijstvelden. Doordat de rijstvelden nog nat zijn, hoeft er niet geïrrigeerd te worden. Ook groeit jute als kool zonder dat er kunstmest nodig is of pesticiden gebruik hoeven te worden. Het is dus een biologisch afbreekbaar materiaal, in tegenstelling tot veel vegan tassen van kunstleer (kunststof).

Het mooie van jute is ook dat het een belangrijk deel van de cultuur van Bangladesh uitmaakt. Maar door de opkomst van kunststof wordt het steeds minder gebruikt. Veel vrouwen kunnen jute prachtig in allerlei traditionele patronen weven, dit ambacht houden wij graag in stand. Het weven wordt met de hand gedaan op het platteland van Bangladesh. Zo zorgen we daar voor eerlijk betaald werk voor de maaksters en hoeven zij niet naar de stad te verhuizen.

natuurlijk jute vegan tassen

Belangrijk is natuurlijk dat de tassen er mooi uitzien! Jute tassen hebben soms een wat suf imago. Maar we laten graag zien dat je jute in elegante patronen kunt weven om er daarna stijlvolle tassen van te maken. Of zoals iemand verbaasd uitriep: ‘Oh, maar die tassen zijn hartstikke chique!’.

vegan handtassen jute

vegan tassen jute

Kijk verder naar onze stijlvolle handgeweven tassen van jute.
Ontmoet de makers van onze jute tassen hier.
Wil je meer weten over de leerindustrie in Bangladesh? Lees dan verder op de website van PETA.

vegan schoudertas jute

vegan handtas van jute fair trade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *