kantha sari sjaals in happinez magazine

tulsi crafts sjaal happinez k

Second life, zo benoemde Happinez Magazine de kantha sari sjaals van Tulsi Crafts. Een tweede leven voor de sari’s, dat zeker, want alle sjaals zijn gemaakt van hergebruikte sari’s uit Bangladesh. Maar voor mij nog veel belangrijker; een tweede leven voor de maaksters van de sjaals.

De sjaals worden gemaakt in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Toen ik in 2012 op reis was in Bangladesh, was ik specifiek op zoek naar kantha dekens, dekens van hergebruikte sari’s. Op een van onze laatste dagen vond ik ze, na lang zoeken. Ik was een ochtend op bezoek in het atelier waar ze gemaakt worden. Gezellig kletsende vrouwen tussen stapels kleurrijke stoffen. Maar voor deze vrouwen is dit atelier veel meer dan een leuke werkplek, het is letterlijk een tweede leven. Veel vrouwen komen uit de gedwongen prostitutie en hebben met veel moed een nieuw leven weten op te bouwen, met de steun van een baan waar ze eerlijk voor betaald worden. En een veilige plek waar hun kinderen opgevangen worden.

Eenmaal weer thuis wilde ik meer bij ze kunnen afnemen dan alleen dekens. Toen kwam ik op het idee om te vragen of ze ook sjaals voor Tulsi Crafts konden maken. Zachte kleurrijke sjaals van katoenen of zijden sari’s. Gelukkig vonden jullie het ook een goed idee en heb ik al een aantal bestellingen bij ze kunnen plaatsen, zodat nog meer vrouwen een nieuw leven kunnen op bouwen. Dat is Happinez! Dank!

naaien van kantha sari dekens

kantha in bangladesh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *