kantha plaids en sjaals: ontmoet de makers

kantha-sari-deken-sprei-deken-bed

Borduren, het klinkt voor ons misschien als een wat saaie bezigheid voor verveelde huisvrouwen. Maar in India en Bangladesh kan het een vaardigheid van levensbelang zijn. In Bengalen wordt borduren met de traditionele kantha steek overgedragen van moeder op dochter. Zij maken hierbij traditioneel kantha plaids voor hun familie. Deze vaardigheid benutten wij samen met een lokale NGO om vrouwen uit de slavernij te houden.

Slavernij, nog steeds een groot probleem, ook in India en Bangladesh werken nog steeds veel mensen onder dwang. Een bijzonder venijnige vorm van slavernij is het verkopen van jonge vrouwen aan de sex industrie. Tulsi Crafts werkt samen met een organisatie die dit probleem op vele fronten aanpakt. Maar als deze vrouwen, nadat ze bevrijd zijn, geen inkomen hebben worden ze vaak opnieuw verkocht.

Wij werken samen met het werkgelegenheidsteam aan een inkomen, zodat deze vrouwen ook echt een nieuw leven op kunnen bouwen. Daar komt het borduren om de hoek kijken. Door middel van de traditionele kantha borduursteek worden oude sari’s op elkaar gestikt tot plaids. De vrouwen werken tussen de twee en tien dagen aan een deken en ontvangen daarvoor een eerlijke prijs. Bij fulltime werken levert dit ruim voldoende op om van te kunnen leven. Deze vrouwen maken ook kantha sari sjaals voor Tulsi Crafts.

Het mooie is dat deze maaksters steek voor steek bouwen aan hun eigen tweede kans, terwijl ze sari’s ook een tweede leven geven. Je ziet de tijd en liefde die in het maken van de kantha plaids & sjaals is gaan zitten ervan af stralen. Gemaakt van stijlvol chique zijde tot uitbundig vrolijke katoen, voegen deze plaids en sjaals een kleurrijke noot aan je interieur of je outfit toe. Elke plaid en elke sjaal is stuk voor stuk uniek.

Bekijk hier alle producten die deze artisans voor Tulsi Crafts maken.

kantha-makers-tulsi-crafts-india-fair-trade

kantha sari dekens plaids tulsi crafts

kantha sari dekens plaids slavernij india bangladesh

kantha sari sjaals tulsi crafts

kantha sari sjaals slavernij india bangladesh

Lees hier meer over de positie van vrouwen in India & Bangladesh.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *