Introductie

Graag vertel ik hier iets meer over mezelf, een introductie bij de start van dit blog. Ik ben Margot en ben net een fair trade bedrijf begonnen, Tulsi Crafts. Met Tulsi Crafts werk ik samen met makers uit Bangladesh, samen ontwikkelen we nieuwe producten die zij vervolgens voor ons gaan maken. Ik ben nu net terug van een reis uit Bangladesh!

Ik woon in Rotterdam en zal in eerste instantie vanuit huis een internet bedrijf gaan opstarten. Ik hou vanzelfsprekend van reizen en van nieuwe dingen ontdekken. Reizen heeft me veel geleerd, vooral hoeveel geluk wij hier wel niet hebben. Je krijgt een heel ander perspectief op misschien eerder vanzelfsprekende zaken.

Bangladesh heeft een speciaal plekje in mijn hart, vooral de bevolking van Bangladesh. Zeldzaam genereuze, oprechte en nieuwsgierige mensen. Hoe weinig ze ook bezitten (en dat is vaak heel weinig), ze willen het graag met je delen. Toeristen zijn in Bangladesh niet veel gezien , dus dat maakt dat de bevolking graag wil weten wat je daar komt doen en waar je vandaan komt.

Op dit blog zal ik meer schrijven over dit prachtige land vol tegenstrijdigheden. Bangladesh is een land waar veel hulporganisaties actief zijn. De economie van het land groeit en ik vind het belangrijk dat eerlijke handel meer aandacht krijgt. Handel in plaats van hulp vind ik belangrijk, zodat mensen onafhankelijk kunnen zijn en voor zichzelf kunnen zorgen. Ik wil ze deze kans geven door samen te werken met diverse fair trade organisaties die daar al actief zijn en die mensen een eerlijke kans geven om hun eigen brood te verdienen.

Hier hou ik jullie op hoogte van de reis van Tulsi Crafts, een bedrijf in fair trade accessoires met niet alleen aandacht voor eerlijke werkomstandigheden, maar ook voor milieuvriendelijke producten gemaakt van lokale plantaardige materialen of gerecyclede materialen.

Ik waardeer al jullie ideeën en gedachten, dus laat het me iets weten! Dat kan je hier in de comments op de pagina doen, of kijk op onze Facebook pagina. Binnenkort volgt de introductie van onze nieuwe producten. Ik hoop van je te horen!

tulsi crafts bezoekt dhaka bangladesh verkeer

Dhaka, de drukke hoofdstad van Bangladesh

tulsi crafts afroza place platteland bangladesh

En als contrast, een wandeling door de rijstvelden op het platteland van Bangladesh.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *