interieur accessoires van koper: ontmoet de makers

Onze collectie interieur accessoires van koper wordt gemaakt in India. We vertellen je graag iets meer over de bijzondere samenwerking met de makers. We werken voor het ontwerp en de productie van deze koperen schalen en sfeerlichten samen met Studio Coppre uit India.

koperbewerking india fair trade

koper en roze kantha interieur

Zij ontwerpen en produceren interieur accessoires van koper. De ambachtslieden waar ze mee werken hebben een grote kennis van de traditionele technieken in het koper bewerken. Door deze tradities te combineren met hedendaags design ontstaat er een nieuwe toekomst voor deze tradities. Op deze manier blijven de verhalen van het erfgoed en de cultuur levend. De tradities van toen gaan een samenwerking aan het de ideeën van nu, zodat het verhaal nieuw leven in geblazen wordt.

handbewerking koper interieur accessoires

waxinelichthouder koper interieur

Studio Coppre is, net als Tulsi Crafts, een Social Enterprise. Wij vinden het belangrijk om samen te werken met sociale ondernemingen in de landen waar we actief zijn. Zo krijgen niet alleen de makers een eerlijke loon voor de productie, maar stimuleren we ook ondernemerschap. We vinden het belangrijk dat juist de combinatie van ontwerp en productie daar aanwezig is, zodat ontwerptalent een toekomst heeft en de eigen verhalen en geschiedenis kan vertellen. Om hun eigen erfgoed te delen.

handgemaakte koperen accessoires

interieur accessoires van koper schaal

koperen schaal interieur accessoire

De koperen interieur accessoires die wij verkopen hebben vaak mooie verhalen. Schalen die vroeger dienst deden als gong of om eten in de bereiden, worden nu gebruikt als drijfschaal of fruitschaal. Maar naast praktische toepassingen zijn het ook gewoon prachtige, tijdloze objecten in het interieur. De koperen sfeerlichten weerkaatsen de vlam van het kaarsje en geven zo een warm licht.
Bekijk alle koperen interieur accessoires hier.

koperen interieur accessoires handgehamerd india

interieur accessoires van koper keuken

interieur accessoires van koper sfeerlichtje

Bij Studio Coppre zijn ongeveer 150 ambachtslieden werkzaam, voornamelijk in het Noorden en Westen van India. Door hun werkzaamheden blijft hun kennis en kunde behouden. Het is daarmee niet alleen cultureel, maar ook economisch belangrijk. En dat is een voorwaarde voor een gezonde toekomst van dit bijzondere erfgoed.

koperen blikvanger interieur accessoires

koperen vaas interieur design foekje fleur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *