fair wear friday #4

Vandaag is het weer een nieuwe fair wear friday! Zoals je aan het zonnetje kunt zien zijn de foto’s gisteren gemaakt, maar ik denk dat ik dit jurkje nog vaak ga dragen. Lees verder om te zien waar ik het gevonden heb.

Eens per maand doe ik op mijn blog mee aan de ‘fair wear friday’. Op de overige vrijdagen zal ik op instagram posten hoe fair mijn fridays zijn, dus volg ons ook daar.

Het is voor mij heel belangrijk dat mijn kleding zo eerlijk mogelijk gemaakt wordt. Ik heb in Bangladesh gezien wat een enorme industrie de textielindustrie is, en wat voor een impact verbeteringen kunnen hebben op heel veel levens. Dat geldt natuurlijk voor veel andere landen hetzelfde. Toch blijft het lastig om eerlijke kleding te vinden, en is het voor mij steeds een vraag wat ik wel acceptabel vind en wat niet.

 

fair wear friday_tulsi crafts tas_people tree

Hoe fair is de outfit deze week?

We beginnen natuurlijk met het jurkje! Het jurkje met de vogeltjes is van People Tree. People Tree is pionier op het gebied van fair trade kleding en laat ook veel in Bangladesh maken. Ik ben al jaren grote fan van People Tree en zou het liefst al mijn kleding daar kopen. Het is wel prijzig, dus ik zoek er ook af en toe op Marktplaats naar, dat is waar ik dit jurkje vond!

De schoenen zijn van Camper. Op Rank a Brand scoren zij een E, de laagst mogelijke score. Oei, dat is jammer, dit komt omdat ze geen concreet beleid op het gebied van duurzaamheid bekend maken. Oproep aan Camper dus om concreter te vertellen over wat ze nu precies doen aan duurzaamheid!

Dan de tas, tja ik had me voorgenomen om niet teveel reclame voor Tulsi Crafts te maken in deze fair wear friday posts, maar we waren foto’s aan het maken van deze tas voor de website en zo kon ik het mooi combineren. De tas Noor Indigo is van handgeweven jute, fair trade gemaakt in Bangladesh.

Hoe scoort jouw outfit op het gebied van eerlijkheid vandaag? Laat het me weten in de comments of op social media!

Om ons allemaal te inspireren hebben een aantal bloggers fair wear friday in het leven geroepen. Ontzettend leuk het geeft je zoveel ideeën. Neem een kijkje op het blog van Villa Lisa om te zien wie er allemaal meedoen!

Fair Wear Friday is een initiatief van Ma vie en vert, Juffrouw Sanseveria en Villa Lisa. Doe ook mee en stuur de link van je post naar Lies.

Fairwear Friday

6 gedachten over “fair wear friday #4

 1. Wat een stylish foto en een super leuk jurkje!
  (En wat een mooie site. Ik kwam hier terecht via de facebookgroep van Fair Wear Friday)

  1. Dank je wel! Ik vind jouw posts ook altijd heel inspirerend 🙂

 2. Vandaag een shirt van Zilch aan. Zij promoten dat hun kleding verantwoord is. Hoe scoort dit volgens jou?

  1. Ja dat is altijd mooie kleding, maar helaas is het hetzelfde als bij mijn schoenen van Camper. Ze maken te weinig concreet beleid bekend en scoren daarom slecht bij rankabrand http://www.rankabrand.nl/casual-kleding/Zilch
   Zou fijn zijn als ze meer informatie zouden geven dus 😀

 3. Wat een prachtig jurkje, je straalt helemaal :-).
  Fijn dat je het tweedehands kon vinden.
  Ik ga hier nog wat verder rondneuzen op je blog…

  1. Dank je wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *