fair wear friday #3 & warmetruiendag

Vandaag is het behalve fair wear friday ook nog eens warmetruiendag! Ik ben een koukleum, maar hou er niet van de verwarming te hoog te zetten, dus het is bij mij altijd warme truiendag. Nu ja alleen als het hoogzomer is niet. En laat ik nu pas een hele leuke en warme trui gekocht hebben.

Eens per maand doe ik op mijn blog mee aan de ‘fair wear friday’. Op de overige vrijdagen zal ik op instagram posten hoe fair mijn fridays zijn, dus volg ons ook daar.

Het is voor mij heel belangrijk dat mijn kleding zo eerlijk mogelijk gemaakt wordt. Ik heb in Bangladesh gezien wat een enorme industrie de textielindustrie is, en wat voor een impact verbeteringen kunnen hebben op heel veel levens. Dat geldt natuurlijk voor veel andere landen hetzelfde. Toch blijft het lastig om eerlijke kleding te vinden, en is het voor mij steeds een vraag wat ik wel acceptabel vind en wat niet.

Om ons allemaal te inspireren hebben een aantal bloggers fair wear friday in het leven geroepen. Ontzettend leuk het geeft je zoveel ideeën. Neem een kijkje op het blog van Villa Lisa om te zien wie er allemaal meedoen!

fair wear friday_tulsi crafts_ruby lee_monkee genes

 

Hoe fair is de outfit deze week?

We beginnen natuurlijk met de trui! De trui is tweedehands, gekocht bij Ruby Lee and the vintage factory, een leuk vintage winkeltje in rotterdam. Deze wollen trui komt oorspronkelijk uit Oostenrijk.

De broek is van Monkee Genes, een favoriet. GOTS gecertificeerd.

De schoenen zijn van Think!. Op Rank a Brand scoren zij een D, niet al te best helaas terwijl ze wel de indruk geven goed bezig te zijn. Oproep aan Think dus om concreter te vertellen over wat ze nu precies doen aan duurzaamheid.

Hoe scoort jouw outfit op het gebied van eerlijkheid vandaag? Laat het me weten in de comments of op social media!

fair wear friday_tulsi crafts_ruby lee_monkee genes2

fair wear friday_tulsi crafts_ruby lee_monkee genes3

 

 

Fair Wear Friday is een initiatief van Ma vie en vert, Juffrouw Sanseveria en Villa Lisa. Doe ook mee en stuur de link van je post naar Lies.

Fairwear Friday

2 gedachten over “fair wear friday #3 & warmetruiendag

  1. helemaal weg van jouw Oostenrijkse trui, <3 de bloemetjes.

    1. Dank je wel! Ben er ook heel blij mee 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *