fair wear friday #2

Eens per maand doe ik op mijn blog mee aan de ‘fair wear friday’. Op de overige vrijdagen zal ik op instagram posten hoe fair mijn fridays zijn, dus volg ons ook daar.

Het is voor mij heel belangrijk dat mijn kleding zo eerlijk mogelijk gemaakt wordt. Ik heb in Bangladesh gezien wat een enorme industrie de textielindustrie is, en wat voor een impact verbeteringen kunnen hebben op heel veel levens. Dat geldt natuurlijk voor veel andere landen hetzelfde. Toch blijft het lastig om eerlijke kleding te vinden, en is het voor mij steeds een vraag wat ik wel acceptabel vind en wat niet.

Om ons allemaal te inspireren hebben een aantal bloggers fair wear friday in het leven geroepen. Ontzettend leuk het geeft je zoveel ideeën. Neem een kijkje op het blog van Villa Lisa om te zien wie er allemaal meedoen!

fair wear friday_tulsi crafts_inti knitwear_monkee genes

 

Hoe fair is de outfit deze week?

De jas is van Inti Knitwear, een van mijn favoriete merken dat je hier vast nog vaker tegen zal komen. Al hun wollen truien en vesten worden met de hand gebreid of geweven in Ecuador. Deze jas is al ongeveer 10 jaar oud, ik draag hem nog steeds erg graag.

De broek is van Monkee Genes, ook een favoriet. GOTS gecertificeerd.

Hoe scoort jouw outfit op het gebied van eerlijkheid vandaag? Laat het me weten in de comments of op social media!

Fair Wear Friday is een initiatief van Ma vie en vert, Juffrouw Sanseveria en Villa Lisa. Doe ook mee en stuur de link van je post naar Lies

Fairwear Friday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *