fair wear friday #1

Vanaf vandaag doe ik eens per maand op mijn blog mee aan de ‘fair wear friday’. Op de overige vrijdagen zal ik op instagram posten hoe fair mijn fridays zijn, dus volg ons ook daar.

Het is voor mij heel belangrijk dat mijn kleding zo eerlijk mogelijk gemaakt wordt. Ik heb in Bangladesh gezien wat een enorme industrie de textielindustrie is, en wat voor een impact verbeteringen kunnen hebben op heel veel levens. Dat geldt natuurlijk voor veel andere landen hetzelfde. Toch blijft het lastig om eerlijke kleding te vinden, en is het voor mij steeds een vraag wat ik wel acceptabel vind en wat niet.

Om ons allemaal te inspireren hebben een aantal bloggers fair wear friday in het leven geroepen. Ontzettend leuk het geeft je zoveel ideeën. Neem een kijkje op het blog van Villa Lisa om te zien wie er allemaal meedoen!

fair wear friday_tulsi crafts_people tree

 

Hoe fair is de outfit deze week?

Het vest is van Cora Kemperman, zij scoren bij rank a brand een D, niet al te best dus. Toch heb ik het idee dat ze wel degelijk goed bezig zijn, maar dit misschien nog niet voldoende onderbouwd naar buiten brengen. Wat ik lees op hun website klinkt oprecht, maar dat is lastig te controleren.

Het rokje met de theekopjes is van Orla Kiely voor People Tree. People Tree is pionier op het gebied van fair trade kleding en laat ook veel in Bangladesh maken. Ik ben al jaren grote fan van People Tree en zou het liefst al mijn kleding daar kopen. Het is wel prijzig, dus dat is helpt gelijk bij het consuminderen.

De wollen maillot is van Oroblu. Er staat niets over duurzaamheid, werkomstandigheden of milieu op hun website, dus dat voorspelt niet veel goeds. Oei…

De schoenen van zijn de earthkeepers collection van Timberland, goed voor een C label bij rank a brand. Niet geweldig, maar toch een van de duurzamere merken in de schoenen sector. Dat zegt helaas iets over hoe onze schoenen gemaakt worden.

Hoe scoort jouw outfit op het gebied van eerlijkheid vandaag? Laat het me weten in de comments of op social media!

Fair Wear Friday is een initiatief van Ma vie en vert, Juffrouw Sanseveria en Villa Lisa.
Doe ook mee en stuur de link van je post naar Lies

Fairwear Friday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *