diervriendelijke merino wol voor onze sjaals

Voor onze collectie sjaals van wol gebruiken wij uitsluitend diervriendelijke merino wol. Van merino wol is bekend dat deze soms ook op een dieronvriendelijke manier kan worden geproduceerd. Bij merino schapen wordt in Australië vaak mulesing toegepast. We leggen hieronder uit wat het is en ook hoe het kan dat wij wol gebruiken die mulesing-vrij is.

Mulesing is het verwijderen van huid bij het achterwerk van een schaap. Helaas gebeurt dit vaak zonder verdoving, dit is natuurlijk behoorlijk pijnlijk voor het schaap. De reden dat dit gedaan wordt, is om te voorkomen dat vliegen eitjes leggen in de huidplooien. De larven die uit de eitjes komen gaan het schaap aanvreten, waardoor het dood kan gaan.

merino schaap diervriendelijke merino wol

Onze merino wol komt uit India, daar is mulesing niet gebruikelijk. Doordat de merino schapen in India minder diepe huidplooien hebben, is mulesing daar niet zinvol. Daarnaast komt onze wol uit het noorden van India, waar het koeler is en er daarom veel minder problemen met vliegen zijn. We hebben contact gehad met de leverancier van de merino wol die voor onze sjaals gebruikt wordt. Hij garandeert dat er geen mulesing is toegepast.

Dus gelukkig hoef je merino wol niet helemaal te vermijden! Wij vinden het erg belangrijk dat dier en mens goed behandeld worden en zoeken altijd naar de meest dier- en menswaardige producten. Merino wol is een hele zachte en warme wolsoort, die niet kriebelt. We zijn er zelf gek op, en daarom heel blij dat we een diervriendelijke merino wol hebben gevonden.

Bekijk onze huidige collectie merino wollen sjaals hier.

sjaals diervriendelijke wol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *