persbericht: popup store ‘fijn’ in Rotterdam gaat eerlijke en unieke producten verkopen

logo fijn

PERSBERICHT

Popup store ‘fijn’ in Rotterdam gaat eerlijke en unieke producten verkopen binnen een totaal concept.

18 mei a.s. gaat onze popup store ‘fijn’ open in Rotterdam Centrum. Deze winkel bestaat uit de online shops Fair Fabrics en Tulsi Crafts, die beide een fair trade collectie interieur textiel en accessoires verkopen. Tijdens de twee weken dat ‘fijn’ open is willen we een compleet concept neerzetten, waarbij we ook willen discussiëren met onze klanten en elkaar kunnen inspireren.

Tijdens diverse reizen naar verschillende plekken op de wereld zijn onze ideeën ontstaan om bij te dragen aan de ontwikkeling van lokale producenten, maar ook om de prachtige producten in Nederland aan te bieden. Door fair trade handel te bedrijven ondersteunen wij direct de makers van de producten. We hebben gezien wat het voor mensen betekent als wij ze op deze manier de gelegenheid geven een inkomen voor hun gezin te verzorgen.

Bovendien verkopen we beiden producten die gemaakt zijn of van natuurlijke stoffen, of van hergebruikte materialen. Een voorbeeld van dit laatste zijn de dekens en sjaals van gerecyclede sari’s uit Bangladesh van Tulsi Crafts of de kussens en poefen van gebruikte kelims uit Turkije van Fair Fabrics. Dit betekent dat er van ieder product maar één exemplaar is! Onze wens is om een omslag te laten ontstaan, van ‘fast fashion’ naar ‘slow fashion’. Liever investeren in iets moois en duurzaams dat met liefde gemaakt is, dan elke week iets nieuws.

Naast de verkoop van onze beide collecties vinden we het belangrijk dat een aantal aspecten van fair trade aan bod komt. We willen met onze klanten praten, discussiëren en we willen ze vragen mee te denken. Op deze manier kunnen we elkaar inspireren en daarnaast vinden we het interessant om te horen wat zij belangrijk vinden binnen de eerlijke en duurzame initiatieven waar steeds meer aandacht voor is. Dit zullen we doen door lezingen en discussies te organiseren tijdens de twee weken dat de popup store open is.

Daarom stellen wij onszelf en jullie de volgende vragen: wat is eerlijk? wat is handgemaakt? wat is uniek? wat is fijn? fijn is een tijdelijke winkel! kom van 18 mei tot en met 2 juni bij ons kijken & kopen & meedenken.

fijn bestaat uit:
fair fabrics
tulsi crafts

fijn
http://www.facebook.com/fijnenco

fijn persbericht beeldmatriaal 20130215 1024x724

etalage fijn nieuwe binnenweg rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *